KONKURRENCE: The young people’s animal judging competition – CJAJ, SIA Paris

“The young people’s animal judging competition” er primært for særligt kvæginteresserede elever mellem 15 og 25  år (krav!), der går op i avl og dyrskue. Konkurrencen handler om at bedømme kvægracer, både kød- og malkekvæg. Ved tilmelding vælger man mellem flere racer og man får introduktion til hvordan man bedømmer og giver point inden selve konkurrencen. Man skal medbringe nogle nationale specialiteter til en international buffet (eller skaffe i Paris).

Konkurrencen foregår som en del af det store dyrskue i Paris, ”Salon International de l’Agriculture” (SIA) i Paris. Målet er at unge skal mødes på tværs af Europa til socialt samvær og venskabelig konkurrence. Konkurrencen varer typisk 2 dage + to rejsedage og ligger normalt i uge 9.

SIA er et internationalt dyrskue, hvor der er udstillet ca. 4000 dyr fordelt på ca. 360 forskellige racer. Der er ca. 650.000 besøgende over de 10 dage skuet vare. Udover dyr udstilles der også fødevarer. Skinken hænger lige ved siden af de udstillede svin, osten ved siden af kombi racerne. Der er ”Street Food” i lange baner. Der er tid til lidt sightseeing i Paris undervejs. EUROPEA Danmark modtager invitation i efteråret og informerer hurtigst muligt medlemsskoler via facebook, mail o.l.

Et hold består typisk af to elever + en lærer. Nogle gange kan der deltage to hold á to elever. EUROPEA yder som udgangspunkt støtte til transport og udgifter til mad via midler fra ERASMUS+-programmet. Der er gratis indkvartering som arrangørerne sørger for. Der vil typisk være nok til fuld dækning af udgifter til rejse og mad + evt. lidt lommepenge i det beløb man får via ERASMUS.

Tilmelding sker via kontaktperson i EUROPEA Danmark, når arrangørerne har udsendt invitation (typisk primo november). Find de senest kendte udgaver af materialer i boksen til højre.

Tidligere har følgende skoler deltaget med støtte fra EUROPEA Danmark:

2020: Kjærgaard Landbrugsskole (Maria Elise Kjær Frandsen, mf@kjls.dk)

2019: Asmildkloster

2018: Dalum

2017: Bygholm

Læs mere her (ekstern hjemmeside på engelsk)